Lackskydd

Minska antalet stenskott

Grunden till en bil utan allt för mycket synliga stenskott kallas alltid lackskydd. Att se över sitt lackskydd ibland kan vara av god idé om du önskar en bil utan allt för mycket tråkiga stenskott.

Vid körning på grusväg brukar det bara smattra under bilen. Om du då äger en nyare bil gör det förmodligen ont ända in i själen, då du vet med dig att det kommer lämna avtryck av alla stenar. På vintern då vägarna har grusats och det töar, bara minsta lilla flyger det stenar från var och varannan bil efter de svenska vägarna. Det går att minimera dessa skador genom att löpande se över sitt lackskydd på bilen.

Stenskott är en bov i dramat, men ett fullgott lackskydd skyddar bilen från så mycket mer. Många amerikanska bilar kan vara aningen solblekta och det är inte av en slump. För femtio år sedan fanns inte den typ av skydd som idag finns till de bilar som rullar efter vägarna.

Ett lackskydd skyddar också mot UV-strålar. En bil som alltid står ute och löpande utsätts för solens strålar ligger i riskzonen för att med åren blekas. Ingen vill väl att sin fina bil ska blekas och med åren se värre ut än vad som är nödvändigt?

Surt regn och fågelavföring är också något en bil utsätts för löpande, vilket faktiskt nöter och skadar bilens lack. För att slippa att låta fåglarna skita ner bilen, och därmed ge lacken stryk så gäller det att se till att ha det bästa till sin bil.

En bruksbil tar ju dig ganska många mil både om året och genom livet. Se då till att bara det bästa är bilen gott nog.

Visste du att ett fullgott lackskydd faktiskt inte får frosten att bita sig fast på samma sätt som på en bil där lacken tagit stryk många år? Det går dessutom att få bort frosten lättare, vilket är mycket värt då du står där på vinter med minus tjugofem grader och svordomarna haglar.

Varmt vatten rinner av mycket lättare och varken lösningsmedel eller avgaser vill liksom fästa ordentligt i bilen då det finns skydd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *